Pétanque a BME Beachen


Pétanque a BME Beachen

Pétanque a BME Beachen


A francia eredetű golyójáték, melynek jelentése „Mozdulatlan lábak” a középkorban vált népszerűvé, és napjainkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.
A minden korosztály számára kedvelt sport játszható egyéniben (egy játékos – egy játékos ellen játékosonként 3 golyóval), duplettben (két játékos – két játékos ellen játékosonként 3 golyóval) és triplettben (három játékos – három játékos ellen játékosonként két golyóval).
Ha kedvet kaptál, viszont nem ismered a játék menetét, íme egy kis ismertető ! A játékban először az Öcsit dobja el a kezdő csapat, nem érhet semmihez és senkihez és úgy kell megállnia, hogy a dobókörből legalább hat, legfeljebb tíz méter távolságra legyen, a pálya szélétől és bármilyen akadálytól pedig legalább egy méterre. A cél a saját golyót minél közelebb juttatni az Öcsihez. Mindig a rosszabb helyzetben lévő csapat (vagy játékos) következik, ha még van hátra golyója. A csapat a kör végén annyi pontot kap, amennyi golyója közelebb állt meg az Öcsihez, mint az ellenfél legközelebbi golyója. A verseny akkor ér véget, ha az egyik csapat eléri a 13 pontot és ezzel győz.
Tied a pálya!
Pályafoglalás: +36 1 463 3101